VİDEO YARIŞMASI İÇİN ÇAĞRI : KOMŞUMLA BULUŞUYORUM!

VİDEO YARIŞMASI İÇİN ÇAĞRI : KOMŞUMLA BULUŞUYORUM!

 

“BİR ÇOK FARKLI HAYAT BU PROJE İLE BİRLEŞİYOR”

 

 

Türkiye son 3 yıl içinde Suriye, Irak, İran, Somali, Afganistan gibi çatışma içindeki komşu ülkelerden gelen çok sayıda kişinin varlığı ile içinde bulunduğu çok kültürlü toplum yapısına bağlı bir takım zorluklar yaşıyor. Her ne kadar Türkiye çadır kampları açarak, ikamet izni için gerekli prosedürleri bu kişiler için kolaylaştırarak ve gerekli yaşam standartlarını sağlayarak onları güvende ve rahat hissettirmeye çalışsa da, yerel halk ile bu kişiler arasında büyük bir iletişim kopukluğu yaşanıyor. Yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüz davranışlar, korku ve çatışma ortamının hala süregelmesine neden olabiliyor.

Bu video yarışması toleranslı olmanın önemini vurgulamak, önyargıları kırmak ve komşular arasında karşılıklı saygıyı teşvik etmek adına düzenlenmektedir. Bu proje Sistem ve Jenerasyon Derneği’nin başvurusu ile hazırlanmış olup –ilgili teklif çağrısı “Kültürlerarası Eylem Ağı” ALF/NIA/2015/01 - Anna Lindh vakfı tarafından finanse edilmektedir.

Projenin amacı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile farklı altyapılardan gelip bir takım sosyal ve kültürel zorluklar ile yüzleşmek zorunda kalmış olan gençlerin karşılıklı saygılarını ve kültürlerarası anlayışlarını geliştirmelerine destek olmaktır. Kültürlerarası bir diyalog geliştirilmesi amacı ile Türkiye’nin üç büyük şehrinden – Eskişehir, Antalya ve Ankara - ortak kuruluşlar ile birlikte çalışılacaktır. Türkiye’nin her yerinden gençlerin bu yarışmaya katılma şansları vardır.

 

Projenin hedefleri:

- Gençleri farklı kültürel, dini ve sosyal altyapılardan gelen komşuları ile diyalog kurmaya davet etmek.

- Kültürel çeşitliliğe vurgu yaparak yerel halk ve bu kişiler arasındaki bilgi, hoşgörü ve sempati düzeylerini arttırmak.

- Katılımcılar komşuları ile kurdukları iletişimi “Katılımcı Video”(hyperlink) metodu ile hazırladıkları videolar ile pratiğe dökmelidir.

- Bütün bunlar bu kişilerin gerçek hayat hikayeleri ve yabancı bir ülkedeki hayatları üzerine kurulan hikayelerinin videolar aracılığı ile anlatılması ile   gerçekleşecektir

 

Kimler başvurabilir :

-Katılımcılar 16-29 yaş aralığında olmalıdır.

-Bireysel başvuruların yanı sıra en fazla 4 kişiden oluşan gruplar halinde başvurmak mümkündür. Bu durumda ödülü hak eden gruptan bir kişi temsilci olarak seçilerek videoların sergilendiği festivallerde bizzat bulunmalıdır.

-Yarışmaya katılım için herhangi bir uyruk veya vatandaşlık şartı aranmaz.

 

Nasıl başvurulur :

 

- Websitemizdeki online başvuru formunu doldurunuz.

- Bütün başvuru sahipleri, ön elemeyi geçerek yarışmaya ve gösterime hak kazanan videoların Sistem ve Jenerasyon Derneği tarafından festival sırasında ve ileride yalnızca ticari olmayan kültür faaliyetlerinde izleyicilere sunulması, TV’lerde gösterilmesi ve çoğaltılmasını kabul etmekle yükümlüdür.

Onay formunu web sitemizden çıktı aldıktan sonra doldurunuz ve taradıktan sonra websitemize yükleyiniz.  Videonun hazırlanmasında görevli her katılımcı bu formu imzalamalıdır. 

Videolar yalnızca bize ait internet sitesinde yayınlanmalıdır.Videoların websitemiz dışında bir sosyal platformda yayınlanması uygun değildir.

Son başvuru tarihi: 09.05.2016 Saat: 23.59

 

Video süresi, tarzı ve formatına ilişkin kurallar:

●      Videonun süresi: 4-6 dk

●      Format: WebM, MPEG4, 3GPP , MOV, AVI , MPEGPS, WMV, FLV

●      Çözünürlük: Bütün videolar Avrupa TV standartlarına uygun biçimde 25 fps olmalıdır.

●      SD: PAL 720 x 576 / 25p

●      HD : PAL 1280 x 720 / 25p or PAL 1920 x 1080 / 25p

●      Videonuzun ana kahramanı olan mülteci ile yapılmış bir röportaj filme dahil edilebilir ancak video sadece bu röportajdan oluşmamalıdır.

●      Filmin adı ve dosya adı: Yükleyeceğiniz dosyanın adı filmin adıyla aynı olmalıdır. Dosya adı özel karakter (*, /, !, ?, ğ, ç, ö, ü, ş gibi) ve boşluk içermemelidir. Sadece harfler sayılar ve kelimeleri ayırmak için “ _ “ kullanabilirsiniz. Videolardaki uygunsuz kelimeler ya da fotoğraflar, saldırgan ve sakıncalı materyaller kabul edilmeyecektir.

●      Yarışmaya gönderilen eser içerisinde telif hakkını ihlal edecek özgün olmayan metin, görüntü, müzik vb. kullanılmamalıdır. Ayrıca katılımcının yarışma bitimine kadar eserini herhangi bir internet mecrasında sergilenmesi yasaktır.

 

Jüri ve Ödüller:

Videoların seçim ve gösterim programı dördü partner organizasyonların temsilcileri ve dördü aynı organizasyonların genç çalışanlarından oluşan bir jüri tarafından kararlaştırılır. Berabere kalma durumunda Sistem ve Jenerasyon Derneği’nin temsilcisinin iki kere oy kullanma hakkı vardır.

Ağustos ayında en iyi videolar üç partner şehirde- Ankara, Eskişehir, Antalya- “Komşular Arası Diyalog” film festivalinde gösterilecektir. Videoların sahipleri bu festivallere katılmaya davet edilecektir. Festival süresince katılımcılar ve davetliler için atölyeler düzenlenecektir.

 

En iyi 3 video Ekim 2016 tarihinde Malta’da gerçekleştirilecek olan ALF Forum’da gösterilecektir.

 

Bütün katılımcılar katılım sertifikası alacaktır ve en iyi 3 video aşağıda belirtildiği gibi ödüllendirilecektir:

3.lük ödülü: Sistem ve Jenerasyon Derneği ile Gençlik değişim programına     katılım/Eğitim Kursu

2.lik ödülü : Strasburg’da gerçekleştirilecek YO!Fest’e katılım: 20-21 Mayıs 2016

1.lik ödülü: Malta’da gerçekleştirilecek olan ALF Forum’a katılım: Ekim 2016 ( ilgili     kuruluştan onay bekleniyor)

 

Ortak Kuruluşlar:

Sistem ve Jenerasyon Derneği – S & G ( Başvuru Sahibi)

2N İnovasyon Araştırma ve Geliştirme Yaz. Tic. Ltd. Şti.

Association of Civil Society and Development Institute ( ACSDI )

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı ( TÜSEV)

EU Activities Centre Association

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı ( ÖZEV )

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği

Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Merkezi

 

Detaylı bilgi için sorularınızı meetingmyneighbor@systemandgeneration.euadresine 21 Mart 2016’ya kadar gönderebilirsiniz. Sıkça Sorulan Sorular 22 Mart 2016 tarihinde websitemizde yayınlanacaktır.

 

 

“Bu proje Anna Lindh Vakfı’nın desteği ile gerçekleştirilmektedir. Bu çağrıda belirtilen tüm bilgilerin hukuksal sorumluluğu Sistem ve Jenerasyon Derneği’ne aittir ve barındırdığı hiçbir bilgi ya da materyal Anna Lindh Vakfı’nın sorumluluk taşımasını gerektirmemektedir.”

© Her hakkı saklıdır. Bu web sitesi Anna Lindh Vakfı Türkiye ağı tarafından 2023 yılında güncellenmiştir. Bu web sitesinin hiç bir bölümü ALV Türkiye ağı yönetiminde sorumlu kuruluşun yazılı izni alınmadan, elektronik ya da mekanik, ya da herhangi başka bir biçimde çoğaltılamaz ve kullanılamaz.